Publicerad den Lämna en kommentar

Recension av: The Commodore Story

Älskar du datorer och kanske även var med på tiden då man hade en Commodore hemme, då är detta en kul bok för dig.

The Commodore Story av Brian Bagnall är en bok som ger läsarna en omfattande och fascinerande inblick i historien om ett av de mest ikoniska företagen inom datorindustrin – Commodore International. Bagnall utforskar företagets uppgång och fall med en djupgående och informativ berättelse som är en skattkista för alla som är intresserade av datorhistoria.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av boken är författarens noggranna forskning. Bagnall har lagt ned mycket tid och ansträngning på att samla information från tidigare anställda, branschexperter och andra källor. Detta resulterar i en bok som är full av intressanta detaljer och insikter om Commodores grundläggande historia och dess betydelse för datorrevolutionen.

Bagnall beskriver grundandet av Commodore av den legendariska entreprenören Jack Tramiel och företagets framgångar med hemdatorer som Commodore 64 och Commodore Amiga. Han belyser också de interna maktkamperna och konflikterna som slutligen ledde till företagets nedgång och konkurs. Det är en fängslande och ibland tragisk resa genom företagets historia.

Författarens skrivstil är tillgänglig och engagerande, vilket gör boken lätt att läsa även för dem som inte har någon tidigare erfarenhet av datorhistoria. Han väver samman tekniska detaljer med mänskliga berättelser och personliga anekdoter från dem som var involverade i Commodores utveckling. Detta ger en rik och levande bild av företaget och dess människor.

En annan styrka med boken är dess användning av bilder och illustrationer. Läsarna får se gamla reklamannonser, produktbilder och fotografier från Commodores historia, vilket ger en extra dimension till berättelsen och hjälper till att återskapa känslan av den tiden. Vem minns inte den tjocka lilla skärmen och det nästan lika tjocka tangentbord som följde mer 🙂

Sammanfattningsvis är ”The Commodore Story” av Brian Bagnall en enastående bok som är ett måste för alla som är intresserade av datorhistoria. Den ger en djupgående och välskriven titt på Commodores uppgång och fall och fångar på ett imponerande sätt företagets kulturella och tekniska betydelse. Bagnall har verkligen gjort ett fantastiskt arbete med att berätta denna historia, och boken är en ovärderlig resurs för dem som vill förstå datorindustrins utveckling under den tidiga eran av persondatorer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *